Σύνδεση

Pininfarina

H Anniversario είναι η επετειακή, ακόμα πιο ειδική έκδοση του ειδικού ηλεκτρικού Pininfarina Battista

Το διάσημο ιταλικό στούντιο και όχι μόνο, που πλέον ανήκει στον ινδικό όμιλο της Mahindra, έκλεισε τα 90 του χρόνια και αποφάσισε να το γιορτάσει με μια ειδική έκδοση του ηλεκτρικού hyper car της, του Battista. Η Anniversario, όπως ονομάζεται θα υπάρξει μόλις 5 φορές, αριθμός που περιλαμβάνεται στα συνολικά 150 που θα κατασκευαστούν από τα τέλη του έτους στο εργοστάσια της εταιρείας στο Τορίνο.

Σε σχέση με το στάνταρ Battista οι αλλαγές εντοπίζονται στην ακόμα μεγαλύτερη χρήση ανθρακονημάτων και στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και το πακέτο Furiosa. Αντίθετα δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο σύστημα πρόωσης που αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστικό απόδοση 1.900 ίππων και 2.300 Nm. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh και εξασφαλίζει μια αυτονομία που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Αν βέβαια εκμεταλλεύεται κανείς συχνά πυκνά τις εξαιρετικές επιδόσεις -τελική ταχύτητα 350 χλμ./ ώρα, 0-300 σε μόλις 12,0 δεύτερα- θα πρέπει να αναζητήσει πρίζα πολύ πιο γρήγορα.

Για να αποκτήσει πάντως ένα Battista Anniversario θα πρέπει να έχει μεταβιβάσει στην Pininfarina το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τουλάχιστον.

[ngg src=”galleries” ids=”5121″ display=”basic_thumbnail”]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz