Σύνδεση

Featured

Aυτό είναι το νέο crossover της KIA, το XCeed (Video)

Eπεκτείνοντας την γκάμα του Ceed, και μετά τα hatchback, Sportwagon και ProCeed προσθέτει στην γκάμα του μοντέλου και το XCeed. Πρόκειται για ένα crossover φτιαγμένο αποκλειστικά για την Ευρώπη, το οποίο τοποθετείται πάνω από το Stonic αλλά και κάτω από το Sportage, αναζητώντας ένα κοινό που ψάχνει κάτι διαφορετικό στον χώρο των SUV.

Το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά μπροστοκίνητο και δεν θα υπάρξει τετρακίνητο έκδοση. Η KIA το αποκαλεί “αστικό crossover” και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία του απλού Ceed με πολλές όμως διαφοροποιήσεις ώστε να αποκτήσει ένα πιο off road look, κάτι που τονίζεται κυρίως από τα πλαστικά που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά αλλά και το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε αρκετά μέρη του αμαξώματος. Επίσης είναι μακρύτερο κατά 85 χιλιοστά, 43 χιλιοστά ψηλότερο, και 26 χιλιοστά φαρδύτερο. Οι τροχοί επίσης είναι 16 έως 18 ιντσών, ενώ υπάρχουν και νέα αποκλειστικά χρώματα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν και δεν έχει τετρακίνηση, η μεγαλύτερο απόσταση από το έδαφος κατά 42 χιλιοστά από το απλό Ceed (κυμαίνεται από τα 17, 4 εκ. με ζάντες 16″έως τα 18,4 εκ. με ζάντες18″), του δίνουν την δυνατότητα να κινηθεί και εκτός ασφάλτου. Οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν επέμβει και στην ανάρτηση, κάνοντας τα ελατήρια πιο μαλακά κατά 7% εμπρός και 4% πίσω, για μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Ο θόρυβος και οι κραδασμοί από τον δρόμο είναι μειωμένο χάρη στη νέα σχεδίαση της πίσω ανάρτησης, η οποία βελτιώνει ακόμα περισσότερο την άνεση.

Σε ότι αφορά τους χώρους, το πορτ-μπαγκάζ έχει φθάσει στα 426 λίτρα, 31 περισσότερα από το hatchback Με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος των αποσκευών φθάνει έως και τα 1.378 λίτρα. Στον χώρο των αποσκευών υπάρχει διπλό δάπεδο για έξτρα πρακτικότητα ενώ η πίσω πόρτα μπορεί να είναι ηλεκτρική. Ο εξοπλισμός με τον οποίο εφοδιάζεται περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα που έχουμε δει και στις υπόλοιπες εκδόσεις του Ceed, μεταξύ των οποίων υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση πρόσθιας σύγκρουσης, προσαρμοζομενο cruise control, προειδοποίηση τυφλού σημείου κ.λπ. 

Το σαλόνι είναι πρακτικά ίδιο με το απλό Ceed αν και σ’ αυτό το μοντέλο υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας με τον έξτρα ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν οι γνωστές επιλογές με τα σύνολα βενζίνης των 1.0 και 1.4 λίτρων (με 120 και 140 ίππους αντίστοιχα) ενώ θα διατίθεται και η έκδοση GT με τους 204 ίππους.

Υπάρχει επίσης και μία έκδοση με πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων με 115 άλογα και 280 Nm ροπής, και με επιλογές σε έξατάχυτο μηχανικό ή DCT κιβώτιο, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για πιο δυνατή εκδοχή του συγκεκριμένου κινητήρα με 136 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό εξατάχυτο η επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη, εκτός από την βασική έκδοση του 1 λίτρου.

Σύμφωνα με την KIA από τις αρχές της νέας χρονιάς θα προστεθούν στην γκάμα υβριδικές και plug in υβριδικές εκδόσεις. Η έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά σε κάποιες αγορές της Ευρώπης στο μετά το καλοκαίρι. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Σλοβακία ενώ στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz