Σύνδεση

Ford

Τι ήταν η Ford Mustang SVO;

Από το 1984 έως και το 1986 η Ford κατασκεύαζε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του muscle car της, της Mustang, την SVO (αρχικά του Special Vehicle Operation) η οποία ήταν όχι μόνο η πιο γρήγορη αλλά και η πιο ακριβή εκδοχή της. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως ο κινητήρας της δεν ήταν ένας υπερ- κυβισμένος V8 αλλά ένας «ταπεινός» turbo τετρακύλινδρος 2.300 κυβικών, επιλογή ασυνήθιστη με τα δεδομένα της εποχής και ειδικά με αυτά των ΗΠΑ. H απόδοσή του ξεκίνησε το 1984 από τους 177 ίππους και έφτασε μέχρι και τους 208, τιμές υψηλές για τα τότε δεδομένα, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχεία ήταν η ύπαρξη ενός επιλογέα στο ταμπλό με τη βοήθεια του οποίου ο οδηγός ρύθμιζε την απόδοση ανάλογα με το καύσιμο που είχε φουλάρει -απλή βενζίνη η σούπερ.

[ngg src=”galleries” ids=”4680″ display=”basic_thumbnail”] 

Ο κυβισμός της Mustang SVO δημιουργεί αντιστοιχίες με την τρέχουσα Mustang 2.3 EcoBoost, η απόδοση της οποίας έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 335 ίππους στην έκδοση High Performance. Τιμή η οποία βέβαια απέχει πολύ ακόμα από τους 467 ίππους της V8 των 5.000 κυβικών (οι Shelby είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Μπορεί όμως η απόδοσή του να αυξηθεί ώστε αν όχι να φτάσει να προσεγγίσει την απόδοση του V8 και λόγω μικρότερου βάρους να είναι πιο γρήγορη και σπορ; Η απάντηση είναι ναι, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi