Σύνδεση

Featured

Έρχεται επταθέσιο Ford Kuga που θα αντικαταστήσει το Edge στην Ευρώπη

Αν και τα SUV κυριαρχούν αυτή την εποχή στις μεγάλες αγορές του κόσμου, τα γούστα δεν είναι ίδια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Και το Ford Edge είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς οι πωλήσεις του στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ ικανοποιητικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πωλήθηκαν 153.542 Kuga Και 11.856 Ecosport την περασμένη χρονιά, όταν το Edge έφθασε στις μόλις 9.527 μονάδες.

Η Ford αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πιο ανοιχτή στρατηγική μεταξύ των δύο αγορών, εστιάζοντας όσο γίνεται στην επιτυχία των SUV της στην Ευρώπη, τα οποία την “ξελασπώνουν” σε επίπεδο εισόδων. Για να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις, η Ford αποφασίζει να καταργήσει το Edge από τις αγορές της Ευρώπης και στην θέση του να φέρει ένα επταθέσιο Kuga της επόμενης γενιάς.

Kαι δεν σταματά εκεί, καθώς θα φέρει τουλάχιστον δύο νέα SUV στην Ευρώπη μέσα στο 2019, τoν βασισμένο στο Fiesta αντικαταστάτη του Εcosport καθώς και τη νέα γενιά του Kuga. To τελευταίο, σε αντίθεση με το υπάρχον μοντέλο θα διαθέτει έκδοση με επτά θέσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του,.

Πάντως η Ford θα πρέπει να επεκτείνει άμεσα την γκάμα των SUV της στην Ευρώπη, καθώς μόλις το 27% των αυτοκινήτων που πούλησε στην Γηραιά Ήπειρο μέσα στο 2018 ήταν SUV, την στιγμή που ο μέσος όρος είναι στο 35%.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz