Σύνδεση

Featured

Nέο σύστημα της Jaguar μειώνει το χάσιμο χρόνου στα φανάρια (Video)

Το πρόβλημα που έχει η κίνηση στις πόλεις με τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα λόγω των φαναριών ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και προσθέτει εκνευρισμό και χαμένες ώρες. Οι προσπάθειες που κάνουν σοβαρές πόλεις για να λυθεί, με το λεγόμενο “πράσινο κύμα” (τον συγχρονισμό δηλαδή των φαναριών) δεν αποδίδει πάντα ικανοποιητικά.

Για αυτό τον λόγο η Jaguar εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε πόλης και με τεχνολογίες Vehicle-to-Infrastracrure, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πότε υπάρχει πράσινο φανάρι εμπρός και πόσο διαρκεί έτσι ώστε ανάλογα να προσαρμόζει την ταχύτητά του ώστε να προλαβαίνει να το περάσει χωρίς να σταματήσει.

Το σύστημα ονομάζεται GLOSA (Green Light Optimal Speed Advisory System) και δοκιμάζεται ήδη σε μία ανάλογα εξοπλισμένη F-Pace. H τεχνολογία αυτή υποστηρίζει η Land Rover θα μειώσει δραστικά τον χρόνο που χάνεται στα φανάρια, και προσθέτει έξτρα ασφάλεια καθώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται πιο χαλαρά και με τους οδηγούς χωρίς στρες.

Οι Άγγλοι περνούν αρκετές ώρες στα φανάρια μέσα στις πόλεις τους (ήταν άλλωστε και οι πρώτοι στον κόσμο που τα εγκατέστησαν πριν 150 ολόκληρα χρόνια, στο Λονδίνο) και ως εκ τούτου μια τέτοια τεχνολογία θα προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων αλλά και στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz