Σύνδεση

Featured

Πόσα θα πιάσει αυτή η McLaren F1; (Video)

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των McLaren F1 έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, με την πιο πρόσφατη πώληση ενός αντίστοιχου μοντέλου να έχει κλείσει στα 15,6 εκατομμύρια δολάρια. Όμως όπως φαίνεται, το πνευματικό τέκνο του Gordon Murray συνεχίζει να τραβά σαν μαγνήτης τους συλλέκτες, όντας με διαφορά το πιο ακριβό αυτοκίνητο της σύγχρονης εποχής.

Μία τέτοια F1 θα βγει σε δημοπρασία σε λίγες ημέρες στην Αμερική. Είναι αυτή με το σασί νούμερο 14, και από τις λίγες από τις συνολικά 106 που κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές για χρήση δρόμου στις ΗΠΑ. Είναι μάλιστα και μία ειδική έκδοση που έχει το αεροδυναμικό πακέτο που “φορούσε” το αγωνιστικό μοντέλο που είχε τρέξει και στο Le Mans.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αρκετά γνωστό στους φίλους του αυτοκινήτου στην Αμερική, μιας και έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σε περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές. Αρχικά ήταν σε χρώμα κίτρινο, όμως πλέον είναι σε λευκό χρώμα, ενώ έχει περάσει και από ένα εκτεταμένο restoring.

Ο τελευταίος αγοραστής της κατέβαλε το 2006 περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα όσοι γνωρίζουν υπολογίζουν ότι θα αλλάξει χέρια στα 22,5 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ για αυτοκίνητο των τελευταίων δεκαετιών. Καθόλου άσχημη επένδυση πάντως για τον ιδιοκτήτη της, που πόνταρε στο σωστό χαρτί στο χρηματιστήριο των classics και βγάζει 20 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi