Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΜΟΛΥΒΔΗ: ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2040

Σχεδόν 8 στα 10 αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων για να ανεφοδιαστούν με αμόλυβδη βενζίνη, σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου ενέργειας των ΗΠΑ. Η ίδια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Detroit News με πηγή το eia.gov, αναφέρει πως η μέση κατανάλωση θα έχει μειωθεί από τα 10,9 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα –ας μην ξεχνάμε και την προσήλωση των αμερικανών στα κυβικά- στα 6,3, ενώ το 2040 το αυτοκίνητα που θα καταναλώνουν βενζίνη θα είναι μόλις 4% λιγότερα σε σχέση με το 2012.

Έως τότε το 42% των αυτοκινήτων θα διαθέτουν τεχνολογίες micro-hybrid,  δηλαδή start stop και ανάκτηση ενέργειας, καθώς και παρόμοια συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου. Το σημαντικότερο είναι πως μόλις το 5% θα είναι πλήρως υβριδικά ενώ δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη πως τα diesel θα έχουν διπλασιαστεί, μιας και μέχρι πρόσφατα ήταν ανύπαρκτα στην αμερικανική αγορά. Τα plug-in υβριδικά θα αντιστοιχούν στο μόλις 1% της αγοράς, ενώ 1% θα αναλογεί και στα ηλεκτρικά. Ειδικά το τελευταίο μάλλον δεν αποτελεί κακό οιωνό για τα ηλεκτρικά…

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz