Σύνδεση

Featured

Δείτε -και ακούστε!- την απίστευτη Ferrari FXX K Evo (Video)

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που μας δίνονται να δούμε και να ακούσουμε τον V12 μιας Ferrari FXX K Evo, και το video που παραθέτουμε μας προσφέρει απλόχερα αυτή την χαρά.
Η συγκεκριμένη Ferrari είναι η τελευταία γενιά του προγράμματος XX, το οποίο απευθύνεται σε πελάτες της εταιρίας, με πισταδόρικες εκδόσεις των hypercars της εταιρίας (έχουν προηγηθεί η 599XX και η FXX που βασιζόταν στην Enzo).

H FXX K Evo είναι η εξέλιξη της “αγωνιστικής” έκδοσης της LaFerrari, με τον V12 των 6,2 λίτρων να αποδίδει 860 άλογα που σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα μπορούν να φθάσουν έως και τα 1.050 συνδυαστικά. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα (κεραμικά της Brembo) και τα ελαστικά (σλικς 19 και 20 ιντσών εμπρός-πίσω).

Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά είναι η αεροδυναμική, καθώς το “πακέτο” που έχει χρησιμοποιηθεί έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο, με την κάθετη δύαμη να φθάνει στα 830 κιλά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ένα νούμερο που πλησιάζει αρκετά τα καθαρόαιμα αγωνιστικά των διαφόρων πρωταθλημάτων αντοχής, και που για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, είναι κατά 75% μεγαλύτερο από εκείνο της απλής LaFerrari.

H FXX K Evo έχει πωληθεί σε ένα κλειστό κλαμπ από τους καλύτερους πελάτες της εταιρίας, οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες, έχοντας την υποστήριξη μηχανικών και προμηθευτών της ίδιας της Ferrari. Στο video τις βλέπουμε στην πίστα του Spa στο Βέλγιο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους κοινούς θνητούς να ακούσουν τον θεϊκό ήχο του V12 της Ferrari.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz