Σύνδεση

Honda

HONDA CB1100 (MY2014)

Εφέτος θα έχουμε στη διάθεσή μας όχι μία αλλά δύο CB1100: Την «σκέτη» και την «ΕΧ». Στη σύγχρονη μορφή της, η πλέον κλασσική μοτοσυκλέτα της Ιαπωνίας  ήρθε κοντά μας μόλις πέρυσι και πρόλαβε μέσα σε ένα χρόνο να μαζέψει κριτικές και να επανέρθει βελτιωμένη στα σημεία.

Με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, αυτή τη φορά με 6 αντί για 5 σχέσεις, προφανώς για να «ηρεμήσει» η λειτουργία του αεροελαιόψυκτου τετρακύλινδρου στο ταξίδι και μέσω των λιγότερων στροφών αυτού να έχουμε διπλό κέρδος. Τόσο με τη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου όσο και με τους μειωμένους κραδασμούς.

Από την άλλη, στο περσινό μοντέλο τα φρένα αφορούσαν είτε σε τριπίστονες δαγκάνες με στάνταρ το σύστημα συνδυασμένης πέδησης είτε σε διπίστονες με ABS, σε αυτό του 2014 αντικαθίστανται από τετραπίστονες με στάνταρ δικάναλο ABS και χωρίς C-ABS!

O προβολέας έχει τοποθετηθεί ολίγον τι ψηλότερα και τα όργανα διαθέτουν μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη LCD, που πλέον περιλαμβάνει και ένδειξη για την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο.

Η έκδοση ΕΧ διαφοροποιείται σε μόλις δύο σημεία, ικανά όμως να της δώσουν έναν ακόμη πιο κλασσικό χαρακτήρα. Η εξάτμιση διαθέτει δύο τελικά, από ένα σε κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας έναντι ενός δεξιά, ενώ ακτινωτές ζάντες παίρνουν τη θέση των αντίστοιχων χυτών.

Η απόδοση του τετρακύλινδρου σε σειρά παραμένει ως είχε στους 90 ίππους, η διάμετρος των τροχών στις 18 ίντσες και το βάρος στα 247 κιλά, με όλα της τα υγρά και το ρεζερβουάρ γεμάτο.

Δεν γνωρίζουμε ακόμ πόσο θα κάνει, αλλά φανταζόμαστε ότι πάνω κάτω θα κοστίζει όσο το υπάρχον μοντέλο, δηλαδή κάπου στα 12.500 ευρώ.

Νίκος Βιτσιλάκης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz