Σύνδεση

Featured

Πόσο πιο επικίνδυνο είναι ένα σκουριασμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; (Video)

Μέχρι σήμερα, τα crash tests που βλέπαμε από το EuroNCAP αφορούν αποκλειστικά καινούργια μοντέλα. Τι γίνεται όμως με τα χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που αλλάζουν χέρι καθημερινά, και πόσο ασφαλή είναι; Ιδίως στην περίπτωση που δεν έχουν συντηρηθεί κανονικά ή η κατάσταση των δρόμων (με το αλάτι στις βόρειες χώρες) έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση σκουριάς στο αμάξωμα.

Την ιδέα να κάνει ένα τέτοιο crash test είχε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Σουηδίας σε συνεργασία με μία ασφαλιστική εταιρία. Και τα αποτελέσματα όπως φαίνεται στα βίντεο είναι αποκαλυπτικά.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα Mazda 6 που κυκλοφορούσε από το 2003 έως το 2008 και ένα VW Golf που κυκλοφόρησε μεταξύ το 2004 και το 2008. Πρόκειται όπως βλέπουμε όχι για τόσο παλιά αυτοκίνητα, από εκείνα δηλαδή που κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας, ιδίως στην χώρα μας.

Τα crash tests έδειξαν ότι η σκουριά είχε επηρεάσει πολύ περισσότερο το Μazda στην πτώση της ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες, με το VW να επηρεάζεται λιγότερο. Σύμφωνα με τους αναλυτές των δοκιμών, ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο παρουσιάζει τουλάχιστον 20% μεγαλύτερες πιθανότητες να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό τους επιβάτες του από ότι όταν ήταν καινούργιο.

Το θέμα βέβαια αφορά όσους αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά το θέμα της σκουριάς και να ελέγχουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο, καθώς όπως φαίνεται αλλάζει δραματικά η συμπεριφορά του και η ασφάλεια που προσφέρει σε ενδεχόμενη σύγκρουση.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz