Σύνδεση

Chevrolet

Η Chevrolet θα έρθει πάλι στην Ευρώπη;

Το 2013 η Chevrolet είχε αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ενισχυθούν τότε οι πωλήσεις των Opel και Vauxhall, λες και όσοι αγόραζαν Chevrolet θα στρέφονταν ντε και καλά σε αυτές τις δύο εταιρείες.

Τώρα που η Opel (και η Vauxhall) πουλήθηκε στον όμιλο της PSA δεν υπάρχει ανάλογος λόγος και έτσι η Mary Batta, CEO της GM, ανέφερε σε ομιλία της στο Detroit πως πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά. Χαρακτηριστικά είπε πως «… τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να γυρίσουμε πίσω».

Βέβαια αυτό προϋποθέτει πως θα υπάρχει και η ανάλογη γκάμα. Μέχρι στιγμής πάντως το ηλεκτρικό Bolt, ίδιο με το Opel Ampera-e δείχνει πως θα μπορούσε να έχει εμπορική επιτυχία -ανεξάρτητα από το πόσο χάνει η εταιρεία σε κάθε πώλησή του. Όσο για τα άλλα μοντέλα της της γκάμας θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη τόσο σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων (π.χ. με τη χρήση υβριδικών συστημάτων πρόωσης) όσο και τα συστήματα υποβοήθησης. Με αυτήν την προσέγγιση η επιστροφή της GM μάλλον θα είναι εφικτή την επόμενη δεκαετία παρά τώρα.

Γιάννης Σκουφής

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Επιστροφή στη βενζίνη: Έρχεται το υβριδικό FIAT 500

FIAT

Suzuki: Το Vitara ανανεώθηκε – Πόσο κοστίζει

Featured

H BMW θα επιμείνει στους εμβληματικούς σπορ κινητήρες της

BMW

Audi TT Moment 2.0: Ο διάδοχος του ΤΤ με καρδιά από… Porsche

Audi