Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H LG ανοίγει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών της Ευρώπης (όχι στην Ελλάδα…)

Η ανάπτυξη έρχεται αν όχι για την Ελλάδα, σίγουρα πάντως για την Πολωνία, στην οποία αποφάσισε η LG Chem να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα δημιουργηθεί στην πόλη Βρότσλαβ με την Νοτιο-Κορεάτικη εταιρία να επενδύει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της εταιρίας είναι να ανταποκριθεί στις εκρηκτικές ανάγκες που θα υπάρξουν μέσα στα επόμενα χρόνια για μπαταρίες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αναμένεται να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες περί των 100.000 τέτοιων οχημάτων ετησίως. Το εργοστάσιο μάλιστα θα εφοδιάζει με τις μπαταρίες του όλους του μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η εισαγωγή των πρώτων υλών θα γίνεται από την Ασία, αν και πρόθεση της LG Chem είναι να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τα υλικά που παρέχει η Πολωνία. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της εταιρίας δήλωσε ότι η επιλογή της Πολωνίας έγινε γιατί ήταν η πιο ανταγωνιστική χώρα για την παραγωγή των μπαταριών με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά τα λοιπά, “Greece is back”…

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz