Σύνδεση

Volvo

ΤΑ ΝΕΑ VOLVO POLESTAR ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ

Αν τα υβριδικά θεωρούνται μια λύση για την οικονομία σε καύσιμο, η Volvo τα βλέπει ως αφετηρία για καλύτερες επιδόσεις στα σπορ μοντέλα της. Και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Volvo στην Βόρειο Αμερική, Lex Kerssemakers, όλα τα Polestar από εδώ και στο εξής θα είναι υβριδικά.

Η εταιρία επιλέγει αυτή την οδό όχι μόνο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά και για λόγους ουσίας, μιας και ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας των 367 ίππων είναι δύσκολο ν’ ανέβει παραπάνω σε ισχύ, διατηρώντας σε λογικά επίπεδα τις εκπομπές ρύπων.

Η επιλογή της υβριδικής τεχνολογίας γίνεται από την Volvo με γνώμονα την αύξηση αυτής της ιπποδύναμης, διατηρώντας παράλληλα μια λογική κατανάλωση και βέβαια σε αποδεκτά πλαίσια τους ρύπους. Παράλληλα όπως υποστήριξε το στέλεχος της Volvo, τα Polestar θα παραμείνουν εύχρηστα στην καθημερινή χρήση, συνδυάζοντας την άνεση με τον καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα και χωρίς τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που απαιτεί ένας πολύ “πουσαρισμένος” δίλιτρος κινητήρας εσωτερικής καύσης για να ξεπεράσει το όριο των 400 ίππων.

Όπως και να έχει πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα απόφαση από την πλευρά της Volvo η οποία επιλέγει μία διαφορετική προσέγγιση για τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της αλλά και ένα εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης της υβριδικής τεχνολογίας.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz