Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΕΛΟΣ;

Από τη στιγμή που έρευνες έχουν αποδείξει πως η κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ατυχήματα ή σε έργα αλλά στην ταχύτητα κίνησης ακόμα ενός και μόνο οδηγού η Honda εξέλιξε ένα σύστημα αποφυγής της.

Το σύστημα αυτό λοιπόν καταγράφει τη συμπεριφορά του εκάστοτε οδηγού τόσο στην επιτάχυνση όσο και στο φρενάρισμα και τον προειδοποιεί με μια ένδειξη στο ταμπλό για την περίπτωση που μπορεί να δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Παράλληλα τον προτρέπει να ακολουθήσει ένα σταθερό ρυθμό κίνησης.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χρήση του συστήματος έχει οδηγήσει σε μια αύξηση της ταχύτητας των οχημάτων που ακολουθούν κατά 23%, αλλά και σε μείωση της κατανάλωσης κατά 8%.

Η εξέλιξη του συστήματος προβλέπει στο μέλλον τη διασύνδεση των αυτοκινήτων, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την ταχύτητα όσων προπορεύονται, ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με το cruise control του κάθε οχήματος, προκειμένου να επιλέγεται αυτόματα η κατάλληλη ταχύτητα. 

Μη χάσεις:

PORSCHE 918 SPYDER

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured