Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία είχε τελικά μεγάλες επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και έξω από τα όρια της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπου καταστράφηκαν έτοιμα, προς παράδοση αυτοκίνητα και έκλεισαν εργοστάσια σχεδόν όλων των ντόπιων κατασκευαστών.

Τώρα όμως τα προβλήματα έχουν φτάσει και στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής, μιας και αρκετοί προμηθευτές, ειδικά εξειδικευμένων και high- tech εξαρτημάτων, είναι ιαπωνικές εταιρείες.

Έτσι λοιπόν η Toyota ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στα 5 εργοστάσια της στην Ευρώπη (σε αυτά προσμετρά και αυτό της Τουρκίας, στο οποίο κατασκευάζονται τα Verso και Auris) θα διακοπεί για κάποιες ημέρες τόσο τον Απρίλιο όσο και το Μάιο, ενώ τις μέρες που θα λειτουργούν η παραγωγή θα είναι μειωμένη, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ελλείψεις ανταλλακτικών.

Μειωμένη θα είναι η παραγωγή και στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, ενώ η Honda με τη σειρά της ανακοίνωσε πως θα περιορίσει το ύψος της παραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία στο 50% και ότι υπολογίζει πως θα χάσει λόγω της κατάστασης και υποψήφιους πελάτες.

Από τους μη ιάπωνες κατασκευαστές τώρα η Ford είχε κλείσει για 5 ημέρες το εργοστάσιό της στο βελγικό Genk, ενώ και ο όμιλος PSA (Peugeot, Citroen) μείωσε την παραγωγή σε κάποια από τα εργοστάσιά του, εξαιτίας της περιορισμένης προμήθειας εξαρτημάτων από το βασικό ιάπωνα προμηθευτή του που είναι η Hitachi. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Renault είπαν πως «εξετάζουν με προσοχή την κατάσταση», ενώ ο ισχυρός άνδρας της Daimler (Mercedes/ Smart) Dieter Zetsche είπε πως «δεν μπορεί να αποκλείσει τυχόν προβλήματα λόγω ελλείψεων».

Οι ειδικοι αναλυτές πάντως λένε πως «φυσικά και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια των κατάλληλων εξαρτημάτων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι λύσεις αυτές όμως απαιτούν τόσο χρόνο όσο και χρήμα».

{gallery}photos/25/NEWS/SEISMOS-JAPAN{/gallery}


Επόμενο:

ΝΕΟ VW BEETLE

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured