Σύνδεση

Ford

Η FORD ΕΞΕΛΙΣΣEI CROSSOVER ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Καθώς η Tesla σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και γενικά όλη η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφει όλους τους πόρους της στην ηλεκτροκίνηση, η Ford δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη. Και ετοιμάζει για τις ΗΠΑ ένα crossover το οποίο θα είναι αντίπαλο του επερχόμενου Tesla Model Y και σύμφωνα με την εταιρία θα έχει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα ώστε να είναι ανταγωνιστικό.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο yahoo ο υπεύθυνος τεχνολογίας στην Ford, ο Raj Nair, δήλωσε πως εκτός από την χαμηλή τιμή το επερχόμενο CUV (Crossover Utility Vehicle) θα έχει μια εντυπωσιακή αυτονομία στα τουλάχιστον 300 μίλια. Η Tesla έχει ανακοινώσει το λανσάρισμα του Model Y, αλλά δίχως να έχει γνωστοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

«Εμείς πάντοτε θέλουμε τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με το κόστος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που πρέπει να λύσουμε. Όσο μεγαλύτερη διείσδυση έχουμε, τόσο καλύτερη οικονομία κλίμακας θα πετύχουμε» είπε ο Nair. Η Ford έχει επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια στην ηλεκτροϋβριδική τεχνολογία που μελλοντικά περιλαμβάνει αντίστοιχες εκδόσεις από το F-150 έως το Mustang.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι και η Ford αν και ξεκίνησε κάπως διστακτικά  σε σχέση με άλλες αμερικάνικες εταιρίες (βλέπε GM και το Bolt) μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Και η επιλογή ενός ηλεκτρικού crossover μοιάζει η ιδανική ώστε να έχει και αρκετά μεγάλο εμπορικό αντίκρυσμα.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota