Σύνδεση

Featured

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την ηλεκτρική Mercedes EQG

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στην επόμενη χρονιά είναι η ηλεκτρική έκδοση ενός από τα πιο εμβληματικά τετρακίνητα του κόσμου, της G-Class.

Η Mercedes-Benz βρίσκεται αυτό τον καιρό σε φάση δοκιμών της τελικής μορφής που θα έχει η EQG, σε χιονισμένες περιοχές της Γερμανίας όπου την “συνέλαβε” και κατασκοπευτικός φακός.

Αν και υπάρχει ακόμα αρκετό καμουφλάζ, είναι πλέον ξεκάθαρο το σχήμα του αλλά και κάποιες λεπτομέρειες όπως τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα εμπρός και την απουσία μεγάλων εισαγωγών στη μάσκα.

Γενικά από ότι φαίνεται η εταιρία μένει πιστή στο πνεύμα της κλασικής G-Class, με το τετράγωνο αμάξωμα και την βασική σχεδίαση του σαλονιού να μεταφέρονται και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη, αν και στο video αυτό που ξενίζει όσους γνωρίζουν το μοντέλο είναι η παντελής απουσία ήχου από εξατμίσεις, κάτι που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της G-Class ιδίως στην έκδοση AMG. Δείχνει επίσης αρκετά γρήγορη, ιδίως στις επιταχύνσεις όταν ξεκινά από τις διασταυρώσεις.

Από όσα έχει επιβεβαιώσει η εταιρία γνωρίζουμε ότι θα κρατήσει το ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις για να χωρέσουν οι μπαταρίες και με ειδικό προστατευτικό στο κάτω μέρος από Kevlar.

Το επίσημο λανσάρισμα αναμένεται μέσα στο 2024, αν και όπως φαίνεται η εταιρία έχει προχωρήσει αρκετά και ίσως έχουμε μία πρώτη γεύση προς τα τέλη του 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured