Σύνδεση

Featured

Πόσο κοστίζει μία σχεδόν άψογη Lamborghini LM002;

Υπήρξε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πιο παράξενα αυτοκίνητα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αφήνοντας πίσω έναν μεγάλο μύθο σε ότι αφορά τα τετρακίνητα. Κατασκευάστηκαν λίγο πάνω από 300 κομμάτια μεταξύ του 1986 και του 1993, με την LM002 της Lamborghini να είναι πλέον ένα περιζήτητο αυτοκίνητο όταν αραιά και που βγει σε δημοπρασία.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες κατασκευαστηκε το 1998 και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η δημοπρασία για την πώλησή του θα γίνει από τον οίκο Sotheby’s στις 11 Νοεμβρίου.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης βρισκόταν στην Σουηδία όπου και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του μέχρι να έρθει στην Ιταλία σε ένα μουσείο. Από το 2015 βρίσκεται στην Βρετανία, όπου και πέρασε μέσα από μία γενική ανακατασκευή.

Το αυτοκίνητο έχει πια σύγχρονα λάστιχα Pirelli Scorpion Zero, νέα μπαταρία, νέο κομπρέσορα κλιματισμού, και γενικά έχουν αλλαχτεί όλα τα αναλώσιμα. Είναι βαμμένη σε χρώμα Acapulco Blue και με γκρι δερμάτινο σαλόνι έχει στο κοντέρ 17.250 χιλιόμετρα.

O 5λιτρος V12 από την Countach αποδίδει πάνω από 400 άλογα και μεταφέρει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσα από ένα μηχανικό κιβώτιο της ΖF. Oι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα αξιόλογες για τα 2.700 κιλά που ζυγίζει, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Όσο για την τιμή, η LM002 είναι ένα ιδιαίτερα επιθυμητό αυτοκίνητο όταν βγαίνει στο σφυρί, με το συνηθισμένο ποσό που πιάνει να ξεπερνά εύκολα τα 300 χιλιάδες ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota