Σύνδεση

Ford

Περικοπές μοντέλων και απολύσεις για την Ford στην Ευρώπη

Έχοντας απώλειες τις τάξης των 73 εκατομμυρίων δολαρίων στο διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο στην Ευρώπη, η Ford αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα έτσι ώστε να ανατρέψει την πορεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times η εταιρία προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, της τάξης του 12%, κάτι που αντιστοιχεί σε 24.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα τα στελέχη της σκέπτονται να διακόψουν την παραγωγή μοντέλων όπως το Mondeo αλλά και τα S-Max και Galaxy που βασίζονται σε αυτό, έτσι ώστε να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα SUV που και περισσότερο πουλάνε και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους έχουν. Πάντως η εταιρεία διέψευσε πως υπάρχει τέτοια προοπτική λέγοντας πως το πλάνο της προβλέπει την αναβάθμιση καταρχήν του Mondeo, που στα πλαίσια της ανανέωσής τους θα είναι διαθέσιμο και με υβριδικά σύνολα πρόωσης.

Στην επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της Ford έχει συμβάλλει σημαντικά το Brexit και η ανασφάλεια που δημιουργεί σε κάθε επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας της εταιρίας, ιδίως στην Βρετανία όπου είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της.

Πέρα από όλες τις παραπάνω δράσεις, η Ford μελετά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως η VW έτσι ώστε να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και εξέλιξης συγκεκριμένων μοντέλων.

Ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης Steven Armstrong δήλωσε ότι η εταιρία στοχεύει σε δραστική μείωση του κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του κόστους των εξαρτημάτων.

Πάντως η μετοχή της εταιρίας δεν πηγαίνει καθόλου καλά, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η Moody’s την χαμήλωσε ακόμα μία βαθμίδα, λίγο πριν την τελευταία κατηγορία, μετά την δήλωση του CEΟ της εταιρίας Jim H
Ηackett ότι μία ανάκαμψη θα κοστίσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια και ίσως πάρει αρκετά χρόνια για να γίνει.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured