Σύνδεση

Featured

Δείτε τις τρισδιάστατες διαβάσεις που… τρομάζουν τους οδηγούς (Video)

Mπορεί για εμάς στην Ελλάδα οι διαβάσεις των πεζών να είναι ένα απλό “διακοσμητικό” στοιχείο των δρόμων, όμως σε άλλες χώρες που έτσι κι αλλιώς σέβονται αυτή την “κακή” συνήθεια του να δίνεις προτεραιότητα στον πεζό, ψάχνουν τρόπους για να τις βελτιώσουν. 

Έτσι σε μία πόλη της Ισλανδίας οι τοπικές αρχές σκέφτηκαν να βάψουν τρισδιάστατες τις διαβάσεις στους δρόμους για να επισημαίνεται η προσοχή των οδηγών.Πρόκειται για μια ιδέα που είδαμε για πρώτη φορά στην Ινδία και όπως διαπιστώθηκε οι οδηγοί τρόμαζαν μπροστά στις ψεύτικες τρισδιάστατες διαβάσεις και έκοβαν ταχύτητα.

Ακόμη και αν περνούσαν συχνά από τους ίδιους δρόμους διαπιστώθηκε πως οι οδηγοί είχαν διαφορετική συμπεριφορά και είχαν περισσότερο το νου τους από ότι όταν υπήρχαν συμβατικές διαγραμμίσεις.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε μία εξίσου «τρομακτική» 3D απεικόνιση όπου ένα παιδάκι σκύβει να πιάσει μία μπάλα στη μέση του δρόμου. Σκεφτείτε τι γέλιο έχει να πέσει (και πόσα τρακαρίσματα έχουν να γίνουν) αν κάποιος αποφάσιζε να φέρει μια τέτοια διάβαση στο κέντρο της Αθήνας.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo