Σύνδεση

Citroen

Γιατί οι όμιλοι Volkswagen και PSA σκέφτονται να καταργήσουν τα πιο μικρά τους μοντέλα;

Για την ευρωπαϊκή αγορά τα μίνι, τα πιο μικρά μοντέλα δηλαδή, είναι παραδοσιακά μια σημαντική κατηγορία, που το 2017 εκπροσωπούσε το 8% της αγοράς. Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κλάσης είναι οι χαμηλές τιμές που σημαίνουν αντίστοιχα και περιορισμένο περιθώριο κερδών για τους κατασκευαστές.

Στο άμεσο μέλλον όμως αυτές οι συγκριτικά χαμηλές τιμές που ισχύουν σήμερα θα είναι ανέφικτο να επιτευχθούν κυρίως λόγω των πιο αυστηρών προδιαγραφώ εκπομπής ρύπων που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το 2020 και θα κλιμακωθούν τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου Volkswagen Herbert Diess προκειμένου το up! να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές που θα ισχύουν το 2030 θα πρέπει να κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ πιο ακριβά σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του. Λογικά λοιπόν εκφράζει τις ανησυχίες του λέγοντας «δεν είναι βέβαιος πόσοι από τους πελάτες μας θα μπορούν ακόμα να αγοράζουν τα πιο μικρά μας μοντέλα».

Φυσικά ότι ισχύει για το VW up! ισχύει και για τα Skoda Citigo και Seat Mii, με αποτέλεσμα το μάλλον και των τριών να είναι αβέβαιο.

Αντίστοιχα αβέβαιο είναι και το μέλλον των μίνι του ομίλου PSA, του Peugeot 108 και του Citroen C1. Μάλιστα εδώ το τέλος μπορεί να είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε μιας και η συνεργασία του γαλλικού ομίλου με την Toyota που έχει στη γκάμα της το Aygo τείνει στην ολοκλήρωσή της. Το κοινό εργοστάσιο στην Τσεχία θα περάσει από το 2021 στην ιαπωνική εταιρεία κάτι που μπορεί και να σημαίνει το τέλος της παραγωγής των 108 και C1.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured