Σύνδεση

Featured

Αυτό είναι το Polestar 2, το ηλεκτρικό Volvo που θα κοστίζει λιγότερο από 40.000 ευρώ

Από το 2020 έως το 2022 η Volvo και η υπο- μάρκα της Polestar θα παρουσιάσουν συνολικά 5 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και το Polestar 2 είναι το πρώτο από αυτά. Και ταυτόχρονα το πρώτο BEV (Battery Electric Vehicle) της σουηδικής εταιρείας.

To Polestar 2 δεν είναι μοντέλο υψηλών επιδόσεων όπως το plug-in υβριδικό Polestar 1 αλλά ένα οικογενειακό μοντέλο της μεσαίας κατηγορία που μεταξύ άλλων θα ανταγωνίζεται και το Tesla Model 3, με την αυτονομία του να είναι της τάξης των 500 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Η βασική του έκδοση θα κοστίζει (στη Γερμανία) οριακά κάτω από τις 40.000 ευρώ, για την ακρίβεια 39.900, ενώ θα υπάρχει και Launch Version, ειδικά για το λανσάρισμα που θα κοστολογείται 59.900 ευρώ. Η βάση του Polestar 2 των 4,607 μέτρων (πλάτος 1,80 μέτρα, ύψος 1,478, μεταξόνιο 2,735) θα είναι το πλαίσιο CMA το οποίο χρησιμοποιείται και στο XC40, ενώ μπαταρία του έχει χωρητικότητα 78 kWh. Η θέση της είναι στο δάπεδο και ανάμεσα στους δύο άξονες και συμβάλλει και στην αύξηση της ακαμψίας, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία έχει σαν αποτέλεσμα την αισθητή μείωση, κατά 3,7 dB, του επιπέδου θορύβου.

Η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων του –ένας σε κάθε άξονα- θα φτάνει τους 408 ίππους και τα 600 Nm, που αρκούν για ένα 0-100 σε λιγότερα από 5,0 δεύτερα. Παράλληλα θα υπάρχει και ένα πακέτο Performance με αμορτισέρ της Ohlins, ζάντες 20 ιντσών, φρένα της Brembo, καθώς και δαγκάνες φρένων και ζώνες ασφαλείας σε… χρυσό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία της πλατφόρμας Android Auto που λειτουργεί χωρίς την παρουσία Smartphone και το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από δύο οθόνες 11,0 ιντσών, για χρήση από οδηγό και συνοδηγό αντίστοιχα.

Γιάννης Σκουφής

[ngg src=”galleries” ids=”4558″ display=”basic_thumbnail”]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured