Σύνδεση

Cadillac

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ακόμα και αν δεν συνέχιζε ο Obama αυτό εδώ είναι το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται έτσι κι αλλιώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το οποίο είναι γνωστό τόσο ως Cadillac One -κατά το προεδρικό αεροπλάνο Airforce One- όσο και ως The Beast, λόγω των θηριωδών διαστάσεών του.

Εξωτερικά και απο μακριά φαίνεται σαν μια Cadillac DTS, όμως από κοντά, όσο κοντά μπορεί κανείς να πλησιάσει δηλαδή, διαπιστώνεις πως είναι αρκετά πιο ψηλή, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ορατότητα, ενώ οι θυρεοί που βρίσκονται παντού δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την αποστολή του. Που είναι η μετακίνηση ή καλύτερη η ασφαλής μετακίνηση του πλανητάρχη. Για την ασφάλεια αυτή οι ειδικοί εικάζουν, γιατί οι ακριβείς λεπτομέρειες φυσικά και δεν ανακοινώνονται, πως το θωρακισμένο γυαλί έχει πάχος 13 εκατοστά, οι ατσάλινες πλάκες 12, ενώ υπάρχει και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί από εξειδικευμένα υλικά που αντέχουν και σε χτυπήματα από βαριά όπλα.

Φυσικά όλα αυτά ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να είναι κάποιοι τόνοι. Γι αυτό το πιο πιθανό είναι το πλαίσιο της Cadillac One να προέρχεται από κάποιο από τα trucks, τα ελαφρά φορτηγά της GM, ενώ ο κινητήρας είναι ένας V8 με 600 ίππους που γίνονται πολύ περισσότεροι όταν μπει στη μέση και το νίτρο.

Όχι ο πλανητάρχης δεν συχνάζει στη βούτα της Ουάσινγκτον. Απλά πρέπει να μπορεί να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις και γι αυτό το Cadillac One είναι εξοπλισμένο και με εκρηκτικά και ένας Θεός ξέρει με τι άλλο.

Το πίσω μέρος της καμπίνας του πάντως, εκεί που κάθεται ο πλανητάρχης είναι πολυτελέστατο, πλήρως επενδεδυμένο με δέρμα ραμμένο στο χέρι, υπάρχουν αντικρυστά καθίσματα σα να πρόκειται για μια κινητή αίθουσα συσκέψεων, καθώς και πλήρης εξοπλισμός multimedia, δορυφορικά τηλέφωνα κ.λπ.

{gallery}photos/30/news/PRESIDENTS-CAR{/gallery}


Επόμενο:

FORD RANGER: PICK UP 2013

Μη χάσεις:

NEA MASERATI QUATTROPORTE

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Toyota GR Yaris: Ειδικές εκδόσεις με βαριά ονόματα  

Featured

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda