Σύνδεση

Featured

Το τελευταίο Ford Escort Cosworth RS πωλείται

Το Ford Escort Cosworth RS ήταν από τα πιο εντυπωσιακά hot hatches της δεκαετίας του ’90 αν και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως rally replica. Γνώρισμά του η τεράστια πίσω φτερούγα (whale tail) που συνδυάζεται και με μια μεγάλη αεροτομή στο χείλος της τρίτης πόρτας του, συνολικά κατασκευάστηκε, στις εγκαταστάσεις της Karmann, συνολικά 7.145 φορές.

Ο κινητήρας του Ford Escort Cosworth RS είναι ένα τετρακύλινδρος 2.000 κυβικών που με τη βοήθεια ενός turbo της Garrett αποδίδει 220 ίππους που μέσω ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων κινούν όλους τους τροχούς. Τα 2/3 της διαθέσιμής ροπής πάντως καταλήγουν στους πίσω.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας, που πωλείται στη σελίδα δημοπρασιών collectingcars.com είναι το τελευταίο που έχει κατασκευαστεί και έχει την ιδιαιτερότητα πως το καπό του δεν είναι το γνήσιο αλλά αυτό των μοντέλων του 1993. Και αυτό γιατί ναι μεν υπήρχαν όλα τα εξαρτήματα για την κατασκευή του πλην του καπό.

Από το 1996 έως τώρα έχει διανύσει περίπου 100.000 χιλιόμετρα και φυσικά έχει συλλεκτικό ενδιαφέρον.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo