Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Koenigsegg Jesko πήρε φόρα και καταρρίπτει ρεκόρ! (Video)

Η Koeniggsegg έχει φαίνεται βαλθεί να καταρρίψει με το Jesko όσα περισσότερο ρεκόρ μπορεί στις πίστες αυτού του κόσμου. Έτσι το σουηδικό hypercar βρέθηκε για πρώτη φορά στη διάσημη Laguna Seca στην Καλιφόρνια και αμέσως σημείωσε χρόνο 1:24,86 καταρρίπτοντας για 58 εκατοστά του δευτερολέπτου το ρεκόρ που κατείχε έως τώρα το Czinger 21C.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο άνθρωπος που πέτυχε το ρεκόρ, ο Σουηδός οδηγός εξέλιξης της μάρκας Markus Lundh οδήγησε για πρώτη φορά στη ζωή του στη μήκους 3,6 χιλιομέτρων Laguna Seca.

To Jesko του ρεκόρ είχε τη διαμόρφωση Attack, με το αεροδυναμικό του κιτ να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή κάθετη δύναμη.

Ο κινητήρας του, ο V8 των 5.000 κυβικών με τα δύο turbo αποδίδει, όπως και στη στάνταρ εκδοχή του hypercar, 1.622 ίππους καταναλώνοντας καύσιμο E85.

Από εκεί και πέρα το κιβώτιο είχε για την περίσταση μια πιο κοντή κλιμάκωση και η ανάρτηση είχε ρυθμιστεί για χρήση σε πίστα.

Το νέο Toyota RAV4 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Τα SEAT Ibiza & Arona 2026 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Featured

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured