Σύνδεση

Featured

Το ηλεκτρικό Lexus RZ έχει υπέρυθρη θέρμανση

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η θέρμανση του εσωτερικού είναι ένα παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την αυτονομία και έτσι όλοι οι κατασκευαστές αναζητούν την όσο το δυνατόν λιγότερο ενεργοβόρα λύση.

Στην περίπτωση του RZ, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού Lexus, οι Ιάπωνες μηχανικοί υιοθέτησαν για όσους κάθονται μπροστά τη λύση της υπέρυθρης θέρμανσης. Που σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα δεν θερμαίνει τον αέρα αλλά τα σώματα οδηγού και συνοδηγού καταναλώνοντας 8% λιγότερη ενέργεια για το σκοπό αυτό.

Έτσι υπάρχουν δύο υπέρυθρα πάνελ στο ύψος των γονάτων τους που λειτουργούν συμπληρωματικά στο σύστημα κλιματισμού και συμπληρώνουν τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.

Μάλιστα οι ιθύνοντες της μάρκας πολυτελείας της Toyota αναφέρουν πως η υπέρυθρη θέρμανσης είναι σύμφωνη και με το omotenashi, την ιαπωνική φιλοσοφία περί φιλοξενίας μιας και στις κρύες μέρες οι εμπρός επιβάτες νοιώθουν ιδιαίτερα άνετα. Σαν τα πόδια τους να είναι τυλιγμένα με μια ζεστή πετσέτα.

Το σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης είναι προαιρετικό στο επίπεδο εξοπλισμού Executive του Lexus RZ και στάνταρ στο Luxury.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Honda Dream Offers για το ZR-V

Honda

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi