Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Drako GTE είναι ηλεκτρικός «δράκος» 1.200 ίππων και 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ηλεκτροκίνηση δίνει τη δυνατότητα σε πολλές μικρές εταιρείες να παρουσιάσουν τα δικά τους υπερ- αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Αυτό έκανε και η Drakο, μια ακόμα ανεξάρτητη εταιρία, η οποία παρουσίασε στην Καλιφόρνια το Drako GTE.

Πρόκειται για ένα πολυτελές ηλεκτρικό Gran Turismo που κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 1.200 ίππων και -ούτε λίγο ούτε πολύ- 8.800(!) Nm. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα 0-100 σε περίπου 2,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ ώρα. Όσο για τη μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 90 kWh.

[ngg src=”galleries” ids=”4822″ display=”basic_thumbnail”] 

Η εμφάνιση του Drako GTE πιστώνεται στο GranStudio που εδρεύει στο Τορίνο και έχει υπεύθυνο σχεδίασης τον Lowie Vermeersch που μεταξύ άλλων έχει συμβάλει στο σχεδιασμό των Ferrari California, FF και 458.

Το Drako GTE θα κατασκευαστεί, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, μόλις 25 φορές και η τιμή του θα ξεκινά από τα 1,25 εκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo