Η Denza, η premium φίρμα της BYD, παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το νέο Denza Z, ένα ηλεκτρικό δίπορτο κουπέ που στοχεύει ξεκάθαρα την Porsche 911 και την επερχόμενη ηλεκτρική Cayman.
Το μοντέλο διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση με αναφορές σε Lamborghini και Lotus, και συνδυάζει τεχνολογικές καινοτομίες που ξεχωρίζουν, όπως το steer-by-wire σύστημα διεύθυνσης που καταργεί τη μηχανική σύνδεση μεταξύ τιμονιού και τροχών.
Η πιο φουτουριστική πτυχή του μοντέλου είναι ότι το τιμόνι αναδιπλώνεται κάτω από το ταμπλό όταν δεν χρησιμοποιείται, μια λύση που θα μπορούσε να απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν το αυτοκίνητο τους να λειτουργεί και ως κινητό γραφείο.
Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με ανάρτηση διπλών ψαλιδιών εμπρός και μαγνητοροϊκά αμορτισέρ που προσαρμόζονται σε μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και σταθερότητα.
Η Denza δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Z, αλλά είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στο σύστημα μετάδοσης του Denza Z9 GT, με έως και τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ 965 ίππων.
Η BYD σκοπεύει να λανσάρει την Denza στην Ευρώπη, με στόχο να ανταγωνιστεί μάρκες όπως η Mercedes , η οποία ίδρυσε από κοινού την Denza αλλά αποχώρησε από τη συνεργασία.
