Σύνδεση

Featured

Θέλεις να φορτίσεις το Tesla σου στην πρίζα του σπιτιού σου; Θα πληρώσεις!

Το συνηθισμένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι να παραδίδονται με ένα καλώδιο φόρτισης κατάλληλο για το στάνταρ πρίζα σούκο μιας οικιακής παροχής.

Από την άλλη τα στατιστικά της Tesla αναφέρουν πως οι κάτοχοι των μοντέλων τους σπάνια τα φορτίζουν από το οικιακό τους δίκτυο μιας και είτε διαθέτουν wallbox είτε χρησιμοποιούν το ιδιόκτητο δίκτυο των Superchargers της μάρκας. Κάτι που οδήγησε την Tesla να μην παραδίδει το συγκεκριμένο καλώδιο ως στάνταρ εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Μάλιστα η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε και για αυτοκίνητα που είχαν ήδη παραγγελθεί και χωρίς προειδοποίηση, ενώ αρχικά ορίστηκε, για όσους ήθελαν να έχουν το συγκεκριμένο καλώδιο, η τιμή των 400 δολαρίων.

Οι αντιδράσεις των αγοραστών αλλά και των οπαδών των Tesla ήταν μεγάλες και έτσι ο Elon Musk ανακοίνωσε έκπτωση της τάξης του 50%, με αποτέλεσμα η τελική τιμή του καλωδίου να είναι 200 δολάρια και να έρχεται και με περισσότερα φις.

Είτε 200 είτε 400 δολάρια πάντως η επιπλέον χρέωση για κάτι που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν παραμένει.

Πάντως για να είμαστε απόλυτα ακριβείς η τάση της απουσίας καλωδίων φόρτισης ξεκίνησε από τα Smartphones και από την Apple, ενώ έσπευσαν να την ακολουθήσουν τόσο η Samsung όσο και η Google. Οπότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να την ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Γαλακτίου

    14/12/2023 στις 11:39

    Στην Ελλαδα παραδίδονται μαζί με το καλώδιο φόρτισης δωρεάν. Αλλά φαίνεται δεν σας ενδιαφέρει να ενημερώσετε τους Έλληνες καταναλωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo