Σύνδεση

Featured

TESLA MODEL 3: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΤΗΝΟ» TESLA ΤΩΝ 35.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Την επίσημη παρουσίαση του νέου της μικρού και αισθητά πιο φτηνού αυτοκινήτου, του Model 3, ανακοίνωσε η Tesla μέσω του ιδιοκτήτη της Elon Musk, για τις 31 Μαρτίου. Του 2016 εννοείται, ενώ οι πωλήσεις του θα αρχίσουν προς τα τέλη του 2017.

Το Model 3 θα κοστίζει περίπου 35.000 δολάρια και ο Musk σύμφωνα με τα λεγόμενά του θέλει μαζί του να ανταγωνιστεί όχι μόνο τη BMW i3 αλλά και καθιερωμένα, συμβατικά μοντέλα της premium μεσαίας κατηγορίας, όπως το Audi A4, τη σειρά 3 της BMW, τη Mercedes C-Class, το Volvo S60 κ.λπ.

Βέβαια στην Tesla, όπως αποδείχθηκε και με το Model X, τα χρονοδιαγράμματα είναι για να σπάνε και να διαφοροποιούνται συνεχώς και αυτός είναι και ο λόγος που οι επενδυτές, που μέχρι στιγμής στηρίζουν απόλυτα το Musk παρά τα κακά οικονομικά αποτελέσματα της Tesla, θα παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή το όλο πρότζεκτ.

Οι κακές γλώσσες πάντως λένε πως και η ανακοίνωση του Model 3 εντάσσεται σε έναν πλάνο ενεργειών του ιδιοκτήτη της μάρκας προκειμένου να τονώσει τη μετοχή της που είχε πέσει. Αν αυτό ήταν το ζητούμενο ο Musk τα κατάφερε, υποσχόμενος, πέρα από το Model 3, πωλήσεις 90.000 μονάδων για το 2016, μια αύξηση της τάξης του 80% σε σχέση με το 2015 και βέβαια το Gigafactory, το τεράστιο εργοστάσιο συσσωρευτών που ναι μεν προχωρά αλλά απαιτεί τεράστια κεφάλαια.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi