Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Κινέζοι τρομάζουν τους Γερμανούς κατασκευαστές

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εκφράζουν απαισιοδοξία για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης, επικαλούμενες ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις, την αδύναμη οικονομία της Ευρώπης και τον έντονο ανταγωνισμό από την Tesla και τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ifo με έδρα το Μόναχο, αποκάλυψε ότι οι προσδοκίες μεταξύ μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Volkswagen, η Mercedes-Benz και η BMW, έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους από την οικονομική κρίση του 2008.

Οι προοπτικές για τον Ιούνιο έπεσαν κατακόρυφα στις μείον 56,9 μονάδες, μια σημαντική πτώση από τη βαθμολογία του προηγούμενου μήνα που ήταν μείον 10,3 μονάδες, πλησιάζοντας το χαμηλό ρεκόρ των μείον 67,8 μονάδων του 2008.

Ο Oliver Falck, επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών Ifo, συνέκρινε το επίπεδο αβεβαιότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία με τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σε απάντηση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές, ιδίως για τα premium και τα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Κίνα πάντως όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων κατασκευαστών, οι εκπτώσεις της Tesla την απογείωσαν σε πωλήσεις, ενώ η εγχώρια BYD έχει από τις αρχές του χρόνου ξεπεράσει την VW.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γιατί η Mercedes κάνει στροφή 180 μοιρών;

Mercedes-Benz

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio παίρνουν παράταση ζωής  

Alfa Romeo

Το Honda Prelude επιστρέφει μετά από ¼ του αιώνα στην Ευρώπη

Featured

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi