Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εισροή προσιτών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
Κινέζοι κατασκευαστές, όπως η BYD και η SAIC, έχουν αποκτήσει ερείσματα στην ευρωπαϊκή αγορά EV αξιοποιώντας το χαμηλότερο εργατικό κόστος και τους τοπικούς προμηθευτές μπαταριών.
Το 2022, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατείχαν μερίδιο 9% της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του προηγούμενου έτους.
Για να καταπολεμήσει αυτή την “εισβολή”, η Renault στοχεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 40% από το 2027 και μετά. Ο οικονομικός διευθυντής της Renault Thierry Pieton τόνισε την ανάγκη μείωσης των εξόδων ανάπτυξης και παραγωγής για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των τιμών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo, αναμένει σημαντικά χαμηλότερο κόστος παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, χάρη στη μείωση των δαπανών για πρώτες ύλες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, αναγνωρίζει τον ανταγωνισμό με τις κινεζικές εταιρείες, αναφέροντας το πλεονέκτημα κόστους που διαθέτουν σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.
Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, ο Tavares τονίζει την ανάγκη οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύονται εξαρτήματα από χώρες με χαμηλότερο κόστος και να συνάπτουν συνεργασίες με αποτελεσματικούς προμηθευτές μπαταριών.
Η Stellantis για παράδειγμα σχεδιάζει να κατασκευάσει μια ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Citroen e-C3 σε εργοστάσιο στη Σλοβακία με χαμηλότερο εργατικό κόστος, με στόχο να προσφέρει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα για τη μεσαία τάξη.
