Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Γερμανοί αντιδρούν στην επιβολή δασμών στα κινεζικά

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δεν θέλει η ΕΕ να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Λίγο μετά την έναρξη έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν, ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Volker Wissing απέκρουσε το ενδεχόμενο επιβολής τιμωρητικών δασμών.

Μιλώντας πρόσφατα σε γερμανική εφημερίδα, ο Wissing ανέφερε ότι πολιτικές απομονωτισμού όπως το χτύπημα των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων με δασμούς θα μπορούσαν να βλάψουν τη γερμανική οικονομία.

 Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δεν θέλει η ΕΕ να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πρότεινε ότι τα κινεζικά EV επωφελούνται από υπερβολικά γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις που επιτρέπουν στις κινεζικές μάρκες να πωλούν τα EV τους πολύ κάτω από τη μέση τιμή των EV.

Οι νομοθέτες στην Ευρώπη πίστευαν ότι τα κινεζικής κατασκευής EVs υποτιμούν τα τοπικά παραγόμενα μοντέλα κατά περίπου 20%, αναφέρει το Reuters.

Πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων από τον Αύγουστο δείχνουν ότι ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Κίνα αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αυξάνουν γρήγορα την εμβέλειά τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η BMW παίρνει κεφάλι από τη Mercedes στα μεγάλα

BMW

Peugeot E-208 GTi: Η επιστροφή του θρύλου στην ηλεκτρική εποχή

Featured

Alfa Romeo: Στην Ελλάδα η Junior Intensa – Πόσο κοστίζει

Alfa Romeo

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured