Το Fiesta, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Ford στην Ευρώπη, μπορεί να σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2023, αλλά ενδέχεται να επιστρέψει στο προσκήνιο. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα, η Ford εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς του, αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό και πάνω σε γερμανική βάση. Συγκεκριμένα στη πλατφόρμα MEB Entry της Volkswagen.
Η συνεργασία Ford-VW έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με τα ηλεκτρικά Explorer και Capri να βασίζονται στην αρχιτεκτονική της VW. Η ίδια στρατηγική θα μπορούσε να επεκταθεί και σε πιο μικρά μοντέλα, όπως το μελλοντικό ID.2, αλλά και μια νέα, ηλεκτρική εκδοχή του Fiesta. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κοινή τεχνική βάση, αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα, ισχύ που φτάνει τους 220 ίππους και υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως 125 kW.
Οι δυνατότητες υπάρχουν: το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία έχει ήδη αλλάξει προκειμένου να κατασκευάζει μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, ενώ η παραγωγή ενός μικρότερου EV θα μπορούσε να ενσωματωθεί άμεσα στην υφιστάμενη γραμμή. Αυτό θα μείωνε δραστικά το κόστος εξέλιξης και θα επιτάχυνε την είσοδο του μοντέλου στην αγορά.
Το design, αν ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, θα συνδυάζει γνώριμα στοιχεία του Fiesta με αεροδυναμικές γραμμές, minimal προσέγγιση και πέντε πόρτες. Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για την καθημερινότητα, κάτω από τα 25.000 ευρώ, έτοιμο να παίξει τον ρόλο του προσιτού ηλεκτρικού της Ford, έναν ρόλο που το ID.2 έχει ήδη κατοχυρώσει στη γκάμα της Volkswagen.
Αν και καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμα, η πιθανότητα να επιστρέψει το Fiesta ως ηλεκτρικό δεν μοιάζει πια με ευσεβή πόθο. Με κοινή τεχνολογική βάση, υπάρχουσα βιομηχανική υποδομή και πολιτική πίεση για πιο προσιτά EVs, το πάζλ δείχνει να συμπληρώνεται. Το 2025 αναμένεται να είναι η χρονιά των αποκαλύψεων.
