Στη Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε και η εξελιγμένη έκδοση του Sedric του αυτόνομου, 5ου επιπέδου και ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen, που επιπρόσθετα είναι και πλήρως διασυνδεδεμένο.
Η εμφάνισή του μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και το συγκεκριμένο πρωτότυπο σηματοδοτεί, σύμφωνα με την ίδια τη γερμανική εταιρεία, την αλλαγή του προσανατολισμού της. Κι αυτό γιατί στα επόμενα χρόνια ο όμιλος Volkswagen θα μεταβληθεί από ένα κλασικό κατασκευαστή οχημάτων σε εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης που θα προσφέρει ολικές λύσεις παρέχοντας hardware, software και ψηφιακές υπηρεσίες.
Αυτό φυσικά δεν θα ισχύει μόνο για τη Volkswagen και τον όμιλό της αλλά για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που θα πρέπει, προκειμένου να επιβιώσουν, να προσαρμοστούν και να μετεξελιχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει πως σε αυτήν την πορεία θα προκύψουν νέες συμμαχίες, καινούργιοι μεγάλοι παίκτες τύπου Tesla και δυστυχώς και κατασκευαστές που σταδιακά θα εκλείψουν από το χάρτη. Για να δούμε τι θα δούμε στο θαυμαστό νέο κόσμο της αυτοκίνησης.
Γιάννης Σκουφής
