Σύνδεση

Featured

Ο γιος του Ferdinand Piech ίδρυσε την Piech Automotive και παρουσίασε το Mark Zero

Ο πατέρας του μπορεί να είναι μεγαλομέτοχος του ομίλου Volkswagen αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Anton Piech, γιό του πολύ Ferdinand, να ιδρύσει την Piech Automotive στην Ζυρίχη, να συνεργαστεί με κάποιες ασιατικές εταιρείες και να παρουσιάσει στη Γενεύη και την έκθεσή της το Mark Zero.

Το οποίο είναι ένα πραγματικά πολύ όμορφο διθέσιο GT με ρετρό εμφάνιση και μήκος 4,43 μέτρων και πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να υποδεχτεί οποιοδήποτε σύστημα πρόωσης -συμβατικό, ηλεκτρικό, υβριδικό, κυψέλες καυσίμου.

Στην Γενεύη παρούσα είναι η ηλεκτρική εκδοχή με τις αερόψυκτες(!) μπαταρίες να προέρχονται από την κορεατική Desten, η οποία κάνει λόγο για σούπερ ταχυφόρτιση (από την κινεζική Qingdao TGOOD Electric) στο 80% της χωρητικότητας σε λιγότερα από 5 λεπτά.

Η συνολική αυτονομία του Mark Zero θα κυμαίνεται γύρω στα 500 χιλιόμετρα, ενώ οι τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και ένας στον εμπρός, αποδίδουν συνδυαστικά 612 ίππους. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ ώρα, ενώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,2 δεύτερα.

Γιάννης Σκουφής

[ngg src=”galleries” ids=”4579″ display=”basic_thumbnail”] 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peugeot E-208 GTi: Η επιστροφή του θρύλου στην ηλεκτρική εποχή

Featured

Alfa Romeo: Στην Ελλάδα η Junior Intensa – Πόσο κοστίζει

Alfa Romeo

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured

Τα έκαναν… μαντάρα με τα ονόματα των ηλεκτρικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ