Σύνδεση

F1

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ 2017

Η φετινή σαιζόν της Φόρμουλα 1 έχει μπει στην ευθεία του τερματισμού, καθώς απομένουν μόλις 2 Γκραν Πρι για να ολοκληρωθεί και για να αναδειχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Nico Rosberg Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Λογικά λοιπόν το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να στρέφεται σιγα σιγά στην επόμενη σαιζόν, όπου ο στόχος της FIA είναι τα μονοθέσια να γίνουν ταχύτερα. Και μάλιστα όχι οριακά αλλά κατά 4 με 5 δεύτερα το γύρο.

Για να επιτευχθεί αυτό η πιο σημαντική αλλαγή έχει, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, σχέση με τα λάστιχα, που μπροστά μεγαλώνουν στο πλάτος στα 305 χιλιοστά (από 245) και πίσω στα 405 (από 325).

Παράλληλα θα αυξηθεί και το πλάτος των μονοθεσίων στα 1.600 χιλιοστά (+200), ανάλογα (+200 χιλιοστά) θα αυξηθεί και το πλάτος της πίσω πτέρυγας, συνολικά στα 900 χιλιοστά με ταυτόχρονη μείωση του ύψος της κατά 150 χιλιοστά, ενώ από 50 χιλιοστά, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μεγαλώνει το πλάτος και το ύψος του πίσω διαχύτη.

Το (προσωρινό) πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η FIA για το 2017 δεν επιφυλλάσει εκπλήξεις και περιλαμβάνει τους 21 αγώνες που είχε και το φετινό. Έτσι ο πρώτος αγώνες είναι κλασικά από την Αυστραλία, στις 26 Μαρτίου, ενώ η καρώ σημαία θα πέσει στις 26 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi.

26 Μαρτίου – Αυστραλία (Melbourne)

9 Απριλίου – Κίνα (Shanghai)

16 Απριλίου – Μπαχρέιν (Bahrain)

30 Απριλίου – Ρωσία (Sochi)

14 Μαΐου– Ισπανία (Barcelona)

28 Μαΐου – Μονακό (Monte Carlo)

11 Ιουνίου – Καναδάς (Montreal)*

18 Ιουνίου – Αζερμπαϊτζάν (Baku)

2 Ιουλίου – Αυστρία (Spielberg)

9 Ιουλίου – Μεγάλη Βρετανία (Silverstone)

23 Ιουλίου – Ουγγαρία (Budapest)

30 Ιουλίου – Γερμανία (Hockenheim)*

27 Αυγούστου – Βέλγιο (Spa-Francorchamps)

3 Σεπτεμβρίου – Ιταλία (Monza)

17 Σεπτεμβρίου – Μαλαισία (Sepang)

1 Οκτωβρίου – Σιγκαπούρη (Singapore)

8 Οκτωβρίου – Ιαπωνία (Suzuka)

22 Οκτωβρίου – ΗΠΑ (Austin)

5 Νοεμβρίου – Μεξικό (Mexico City)

12 Νοεμβρίου – Βραζιλία (Sao Paulo)*

26 Νοεμβρίου – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Abu Dhabi)

* Εκκρεμεί επιβεβαίωση

Γιάννης Σκουφής

f1-2017-new-rules-2

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo