H Mercedes επενδύει στην τεχνολογία των plug-in υβριδικών κι έτσι μέχρι το 2017 θα παρουσιάσει άλλα 10 μοντέλα, πέρα από την S500 Plug-in Hybrid και την C350 e που είναι ήδη διαθέσιμες. Το e στην επωνυμία της τελευταίας είναι η ένδειξη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τη νέα ονοματολογία της γερμανικής εταιρείας.
Μάλιστα όπως προανήγγειλε ο κ. Τhomas Weber, ο αρμόδιος στο διοικητικό συμβούλιο της Mercedes για την έρευνα και τη εξέλιξη το σύστημα πρόωσης της C350e –κινητήρας βενζίνης 2.000 κυβικών σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ 205 kW ή 279 ίππων, καθαρά ηλεκτρική κίνηση για 31 χιλιόμετρα και μέση κατανάλωση 2,1 λίτρων- θα χρησιμοποιηθεί και στην αντίστοιχη έκδοση της GLE. Παράλληλα τόνισε πως τα plug-in υβριδικά θα χρησιμοποιηθούν από τη Mercedes σε μοντέλα από το μέγεθος της C-Class και πάνω.
Όσο για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένης και της διάλυσης το ποσοστό ανέρχεται σε -29% ή σε 9,6 τόνους CO2 –η σύγκριση γίνεται μεταξύ C350 e και C250- με βάση το τρέχον μίγμα των πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε περίπτωση που όλη η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από υδροηλεκτρικά εργοστάσια το ποσοστό μείωσης αυξάνεται στο 41%.
Γιάννης Σκουφής
