Σύνδεση

Hyundai

Hyundai: Μόνο ηλεκτρικά στη Νορβηγία από την 1η Ιανουαρίου

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην αγορά της Νορβηγίας, καθώς η χώρα βρίσκεται αρκετά μπροστά στην εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα 25.000 αυτοκίνητα που πούλησε η κορεάτικη εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια στη Νορβηγία, το 92% από αυτά ήταν αμιγώς ηλεκτρικά.

Και μάλιστα με δύο μοντέλα στην γκάμα της, τα Ioniq και Kona Electric, τα οποία πηγαίνουν και αρκετά καλά στις πωλήσεις.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποσύρει και τα plug-in υβριδικά, ενώ μένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το fuel cell Nexio.

H σημαντική αυτή απόφαση έρχεται σε μία στιγμή που η γκάμα της Hyundai ενδυναμώνεται με μοντέλα όπως το Ioniq 5 και Ioniq 6.

Και προφανώς αποτελεί προάγγελο των σημαντικών εξελίξεων που θα έρθουν σε όλες τις αγορές της Ευρώπης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi