Σύνδεση

Honda

Honda και Sony συνεργάζονται για τα ηλεκτρικά

Πρόκειται για τη συμφωνία της δεκαετίας, αυτή που υπέγραψαν η Honda και η Sony για να δημιουργήσουν μία νέα εταιρία, την Sony Honda Mobility Inc. Η εταιρία θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν τα τέλη του 2022 και θα οδηγήσει στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και διαφόρων λύσεων κινητικότητας το αργότερο σε τρία χρόνια.

Η νέα εταιρία θα φέρει κοντά τις δυνατότητες της Honda στην παραγωγή αυτοκινήτων με την τεράστια εμπειρία της Sony στα ηλεκτρονικά και σε ότι αφορά τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες. Θα ανήκει εξίσου στις δύο μητρικές εταιρίες, θα έχει έδρα το Τόκιο, και πρόεδρο τον Yasuhide Mizuno, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda για τα αυτοκίνητα. Στο ΔΣ βρίσκεται και στέλεχος της Sony στον ρόλο του CEO της νέας εταιρίας.

Η συνεργασία θα ωφελήσει και τις δύο εταιρίες, καθώς θα μπορέσουν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, η κάθε μία από τον δικό της τομέα. Και έτσι ίσως να ξεκινήσει και διαδικασία παραγωγής κάποιου από τα δύο πρωτότυπα που έχει δείξει η Sony, το αργότερο μέχρι το 2025.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi