Σύνδεση

Featured

H VW θέλει να πουλήσει την Lamborghini

Το γερμανικό γκρουπ, ενόψει των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στην αυτοκίνηση, αναζητά τρόπους ώστε να αυξήσει την κεφαλαιοποίηση του. Και να μειώσει την διασπορά σε μία σειρά από μάρκες, καθώς κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται η VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti και Italdesign (για να μην μιλήσουμε και για τα φορτηγά).

Το πρακτορείο Βloomberg επικαλείται πληροφορίες μέσα από την VW που θέλουν το αφεντικό της εταιρίας Herbert Diess να σκέφτεται την πώληση της Lamborghini μέσω της εισόδου της στο χρηματιστήριο (κάτι που έγινε με τεράστια επιτυχία από την Ferrari)

Tο χρονικό σημείο είναι ιδανικό για την ιταλική εταιρία, καθώς οι Urus έχει τεράστια επιτυχία και έχει διπλασιάσεις της πωλήσεις της με αποτέλεσμα η αξία της Lamborghini να έχει εκτοξευτεί στα 11 δισ. δολάρια. Μάλιστα η άφιξη της ανανεωμένης Aventador αλλά και το νέο υβριδικό supercar υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για την Lamborghini.

Στόχος πάντως των υπευθύνων του γκρουπ είναι να επεκτείνουν όσο γίνεται περισσότερο τις παγκόσμιες μάρκες τους, έτσι ώστε να αυξήσουν την αξία της εταιρίας από τα 89 δισ. δολάρια που είναι σήμερα, στα 200 δισ. δολάρια έως το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το νέο Toyota RAV4 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Τα SEAT Ibiza & Arona 2026 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Featured

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured