Σύνδεση

Featured

H Τουρκία ετοιμάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η Τουρκία έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την υπόθεση της παραγωγής ενός ηλεκτρικού μοντέλου, και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κάνει τις αντίστοιχες ανακοινώσεις δια στόματος του Ερντογάν.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα είναι λοιπόν ηλεκτρικό και όπως όλα δείχνουν δεν θα πρόκειται για ένα φθηνό μοντέλο, αλλά για κάτι που θα απευθύνεται σε λίγους.

Η Automobile Joint Venture Group, αποτελούμενη από πέντε από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV που θα φορτίζει σε 10 ώρες και που φυσικά η ονομασία του διατηρείται ακόμη μυστική.

Ο Gürcan Karakaş, διευθύνων σύμβουλος της AJVG, υποστηρίζει ότι η εταιρία του δεν θα χρησιμοποιεί το κλασικό σύστημα GPS αλλά έχει εξελίξει ένα τοπικό δίκτυο από τουρκικούς δορυφόρους.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 και η άφιξή του στην αγορά θα γίνει μέσα στο 2022. Αρκεί βεβαίως να μην είναι ένα ακόμα από τα πυροτεχνήματα του Ερντογάν o οποίος έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του σουλτάνου θέλοντας να αναδείξει την Τουρκία ισχυρή δύναμη και στην τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Το νέο Dacia Bigster στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Dacia

CUPRA Terramar: Νεανικό, δυναμικό και plug-in υβριδικό με 100+ χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας

Cupra

Το νέο Fiat Grande Panda το καλοκαίρι στην Ελλάδα – Πόσο θα κοστίζει

Featured