Η Τουρκία γράφει ιστορία στην αυτοκίνηση με τα Togg T10X και T10F, τα πρώτα ηλεκτρικά της μοντέλα που φτάνουν πλέον στην Ευρώπη.
Το SUV T10X και το fastback T10F συνδυάζουν σύγχρονο σχεδιασμό, πλούσιο εξοπλισμό και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων.
Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν λίγο πάνω από 45.000 ευρώ για τις Long Range εκδόσεις, ενώ από το 2026 αναμένεται και βασική έκδοση κάτω από 35.000 ευρώ.
Η δημιουργία μιας ολοκαίνουριας μάρκας, η εξέλιξη δικών της μοντέλων και η εισαγωγή τους στην παραγωγή μέσα σε λίγα χρόνια είναι αξιοσημείωτη. Ιδιαίτερα όταν ο ανταγωνισμός από Κινέζες και ευρωπαϊκές μάρκες είναι έντονος, η Togg δεν εμφανίζεται ως «φθηνή επιλογή», αλλά ως μια σοβαρή πρόταση με δικό της εργοστάσιο και εξαγωγικές φιλοδοξίες.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για εγχώρια παραγωγή ή συμμετοχή σε αλυσίδες αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η απουσία κρατικής στήριξης, η γραφειοκρατία και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού κρατούν τη χώρα παρατηρητή των εξελίξεων.
Ακόμη κι αν τα Togg έφταναν στην ελληνική αγορά, η εμπορική τους επιτυχία θα ήταν αμφίβολη. Η μικρή και παραδοσιακή αγορά, σε συνδυασμό με την τουρκική προέλευση των αυτοκινήτων, θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδια στη διείσδυσή τους.
Παρά τις δυσκολίες, η ουσία παραμένει: η Τουρκία κατάφερε κάτι που η Ελλάδα δεν τόλμησε καν — να παράγει δικά της αυτοκίνητα και να τα εξάγει στην καρδιά της Ευρώπης. Μια επιτυχία που μιλάει από μόνη της.
