Σύνδεση

Daihatsu

Η Suzuki και η Daihatsu θα συνεργαστούν με την Toyota για τα ηλεκτρικά

Σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος εξέλιξης των ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και να παραμείνουν ενεργές στο παιχνίδι των εξελίξεων της επόμενης ημέρας, η Suzuki και η Daihatsu ανακοίνωσαν ότι θα συμπράξουν με την Toyota σε ένα νέο εταιρικό σχήμα με κύριο στόχο την εξέλιξη των EV.

Στο σχήμα αυτό θα συμμετέχουν με ένα 10% των μετοχών η Suzuki, η Daihatsu, η Isuzu και η Hino και το υπόλοιπο 60% θα το κατέχει η Toyota.

O πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda, δήλωσε ότι με την σύμπραξη των δύο εταιριών θα μπορέσει το νέο σχήμα να αποκτήσει πρόσβαση όχι μόνο στα επαγγελματικά οχήματα αλλά και στα μικρά επιβατικά μοντέλα.

Η νέα εταιρία θα ονομάζεται Commercial Japan Partnership (CJP) και δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η συνεργασία θα οδηγήσει στην αύξηση της παρουσίας των εταιριών στα μικρά ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, εκεί που η Daihatsu και η Suzuki έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi