Σύνδεση

Lamborghini

H Lamborghini ίσως μπει στους νέους αγώνες με hypercars

H νέα κατηγορία που δημιουργήθηκε για αντικαταστήσει την LMP1 στους αγώνες αντοχής και το Le Mans, φαίνεται ότι συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους μεγάλους και ιστορικούς κατασκευαστές αυτών των αυτοκινήτων.

Στην κατηγορία των hypercars έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή η Aston Martin, η Toyota, η Scuderia Cameron Glickenhaus ενώ η Lamborghini φαίνεται ότι βλέπει με καλό μάτι αυτή τη νέα εποχή στους αγώνες αντοχής.

Όπως δήλωσε το αφεντικό της εταιρίας Stefano Domenicali, η Lamborghini μελετά τις δυνατότητες να βρεθεί κοντά στο πνεύμα και την δόξα του Le Mans. “Γίνονται συζητήσεις και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους κανονισμούς για να δούμε αν μας ενδιαφέρει” είπε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Lamborghini δεν έχει αυτή την στιγμή τους οικονομικούς πόρους για να εξελίξει ένα εντελώς νέο hypercar με βάση τους κανονισμούς, αν και η one-off SC18 με τους 770 ίππους είναι μία καλή βάση για να ξεκινήσουν.

Οι κανονισμοί της κατηγορίας των Hypercars προβλέπουν ένα αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε έκδοση δρόμου από τα οποία θα έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 20 σε μία περίοδο 2 ετών. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει μέγιστο βάρος στα 1.100 κιλά και η μέση ισχύς θα πρέπει να είναι στα 750 άλογα. Τα υβριδικά δεν απαγορεύονται, αλλά η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα πρέπει να περιορίζεται στα 270 άλογα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Honda Prelude επιστρέφει μετά από ¼ του αιώνα στην Ευρώπη

Featured

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi

Η Opel eξετάζει κινεζικό ηλεκτρικό SUV για την ευρωπαϊκή αγορά

Featured

Dacia: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Dacia