Σύνδεση

Citroen

Η Citroen φέρνει το C5 Aircross στην Ευρώπη

Πρόκειται για το μεγαλύτερο SUV της μάρκας το οποίο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση πριν ένα χρόνο στην Σαγκάη. Η γαλλική εταιρία αποφάσισε τελικά να το φέρει και στην Ευρώπη, με την παρουσίασή του να γίνεται επίσημα στις 24 Μαίου.

Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν θα έχει μεγάλη σχέση με το αντίστοιχο της Κίνας, και θα κατασκευάζεται στην Γαλλία στο εργοστάσιο στo Rennes. Το μήκος του θα βρίσκεται στα 4,5 μέτρα ενώ θα εφοδιάζεται με τα υδραυλικά αμορτισέρ που είδαμε πρόσφατα και στο C4 Aircross.

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασίζεται είναι το γνωστό EMP2 ενώ σε ότι αφορά τους κινητήρες, θα υπάρχει ο τρικύλινδρος 1.2 PureTech με τους 130 ίππους και δύο diesel εκδόσεις στα 1,6 και 2 λίτρα. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα υπάρχουν και πιο ισχυρές εκδόσεις ενώ θα διατίθεται και ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Μέσα στα άμεσα σχέδια της Citroen είναι να βγάλει και μία plug in υβριδική εκδοχή, η οποία αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα έχει βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες πίσω, με συνδυασμένη απόδοση κοντά στους 300 ίππους και τετρακίνηση που προκύπτει από την ύπαρξη κινητήρων και στους δύο άξονες.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo