Σε ένα video που φτιάχτηκε για το Βατικανό και με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης με την ονομασία “Open Doors”, η Fiat έδειξε για πρώτη φορά το νέο της ηλεκτρικό δημιούργημα.
Σε πρώτη επίσημη, έστω και μικρή, εμφάνιση, το 600e κάνει μικρά περάσματα στο video, επιτρέποντας να έχουμε μία σαφή εικόνα για την τελική του μορφή.
Πρόκειται για ένα SUV, μικρότερο από το Fiat 500X, το οποίο προφανώς θα βασίζεται πάνω στο δάπεδο και τα μηχανικά μέρη του Jeep Avenger.
Σχεδιαστικά κρατά πολλά από την φιλοσοφία του 500e, με κάποιες ενδιαφέρουσες στυλιστικές προσθήκες και βέβαια μεγαλύτερο μέγεθος και τέσσερις πόρτες.
Στο σαλόνι η αισθητική προσέγγιση είναι μινιμαλιστική, με έναν στρογγυλό πίνακα οργάνων και μία μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.
Ως προς τα μηχανικά μέρη δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm ροπής, με μπαταρία 54 kWh.
Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει και έκδοση με βενζίνη για κάποιες εκδόσεις. Η επίσημη παρουσίασή του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει την 4η Ιουλίου, όταν και συμπληρώνονται 75 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Fiat 500.
