Σύνδεση

Tesla

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TESLA ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 14%

Το νέο εργοστάσιο της Tesla, το Mega εργοστάσιο όπως η ίδια αυτάρεσκα το ονομάζει, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου από το ιδιοκτήτη της μάρκας, τον Elon Musk. Το ωραίο είναι πως το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα είναι έτοιμο μόλις στο 14%. Παρόλο αυτά κατασκευάζει ήδη τους οικιακούς συσσωρευτές για τους οποίους γράψαμε πριν από καιρό, ενώ η παραγωγή θα αυξάνεται όσο θα προχωρούν οι εργασίες κατασκευής που θα γίνονται ταυτόχρονα.

Η έκτασή του, όταν θα ολοκληρωθεί σε 2 με 3 χρόνια, θα αγγίζει τα 930 στρέμματα, θα είναι δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα στη γη, ενώ η οροφή του θα είναι καλυμμένη από ηλιακά πάνελ, που θα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές απαιτήσεις της εγκατάστασης. Σε πλήρη ανάπτυξη θα απασχολεί τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα παράγουν 35 γιγαβατώρες συσσωρευτών, όση δηλαδή ήταν η παγκόσμια παραγωγή του 2014!

Η Tesla, φυσικά, δεν είναι μόνη της στο όλο εγχείρημα. Μαζί της έχει την Panasonic ως συνεργάτη, η οποία ήδη εγκαθιστά μηχανές και ρομποτικούς μηχανισμούς σε σφραγισμένα δωμάτια, με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Μέχρι το 2018 το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως!

Γιάννης Σκουφής

TESLA-GIGAFACTORY-2

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi