Λίγες ημέρες μετά την επίτευξη του μοναδικού ρεκόρ, η Subaru έδωσε στην δημοσιότητα και το video που παρουσιάζει όλη την προσπάθεια και πιστοποιεί και τον χρόνο. Υπενθυμίζουμε ότι ένα ειδικά φτιαγμένο από την Prodrive WRX STi κατάφερε να κάνει τον γύρο της πίστας σε 6:57.5, κερδίζοντας τον τίτλο του ταχύτερου τετράθυρου σεντάν στην δοκιμασία του Ring.
Mιλάμε βέβαια για μια ειδική έκδοση για την επίτευξη του ρεκόρ, η οποία όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερη αναφορά μας έχει αρκετές μετατροπές στο πλαίσιο και την ανάρτηση, ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο αεροδυναμικό πακέτο (που μπορεί να παρέχει έως και 295 κιλά κάθετης δύναμης) ενώ και ο κινητήρας των 2 λίτρων έχει φθάσει σε απόδοση τους 600 ίππους.
Υπό αυτή την έννοια βέβαια δεν μιλάμε για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά όπως και να έχει αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την Subaru. Ιδίως το γεγονός ότι κατέβηκε κάτω από τα 7 λεπτά, κάτι που ελάχιστα hypercars έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα (και το ηλεκτροκίνητο ΝΙΟ). Πάντως το προηγούμενο ρεκόρ (για να έχουμε μία εικόνα) ανήκε στην Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio η οποία είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα αρχεία της πίστας με χρόνο 7:32.00, αρκετά μακριά από τον απίστευτο χρόνο του Subaru.
Παναγιώτης Τριτάρης
