Σε μία άνευ προηγουμένου μάχη για τον θεσμό του ευρωπαϊκού “Αυτοκινήτου της Χρονιάς”, η Jaguar i-Pace πήρε τελικά την πρώτη θέση σε μία διαδικασία θρίλερ που κρίθηκε στην απολύτως τελευταία στιγμή. .
Η Jaguar ισοψήφισε με την Alpine A110 στην κανονική ψηφοφορία και τελικά ο νικητής βγήκε σε δεύτερη φάση, με βάση τις πρώτες θέσεις που είχε πάρει στις επιμέρους ψήφους.
Πάντως η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη, καθώς μέχρι και την είσοδο των Βρετανών στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος, προηγείτο το KIA Ceed με δεύτερο το Ford Focus (τα οποία και τερμάτισαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα).
Ο Έλληνας εκπρόσωπος στον θεσμό Στράτης Χατζηπαναγιώτου, ψήφισε στην πρώτη θέση την Renault Alpine A110 και την δεύτερη θέση την έδωσε στο Focus.
Γιάννης Σκουφής
